Schitul Țibucani

Schitul Țibucani

duminică, 13 martie 2016

Bucuria postului


Ce este postul? Felul de a spune "Te iubesc, Doamne” și ”Te iubesc, omule" cu stomacul mai gol, dar cu inima mai plină de dragoste.
Ce este Dragostea? Cartea ta de vizită pentru intrarea în rai.

Să iubim și să iertăm necondiționat pe toată călătoria Postului Mare!


Post cu mult folos duhovnicesc! Bucurie sfântă!

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astăzi, la genunchi, mi-au înflorit picăturile căzute din ochi. Era o rotunjime a sufletului, era un ciclu de penitenţe, supus binevenitului Canon, Marele Canon al lui Andrei Criteanul. Tot timpul rugăciunii i se amintea sufletului ca trebuie să... Tot timpul mi-am primit crucea. Pentru mine, acele rugăciuni erau rugăciunile tuturor care-şi tăiau drum spre mântuire, cu o răbdare care imploră. M-am rugat adânc. Era o împătrită forţă, o împătrită energie care se exercita asupra mea din patru dimensiuni. „Crucea ne era înfăţişată ca un pom sădit lângă cursurile apelor. Din valul nestins al vremii soarbe nesfârşita sete a Veşniciei, după ce şi-a înmuiat buzele în unde, omul nu încetează nicicând să-şi înalţe capul spre izvor.” (P.Claudel). Doamne, cât de mult ne împrăştie întunecimile noastre!
    Omul şi pomul, astăzi s-au înţeles să fie UNA! „Lemnul e singurul care săvârşeşte asupra lui o lucrare”. Doamne ajută, să ne fie Bucuria Deplină!

    RăspundețiȘtergere